Online fotógyűjtemény

Az itt található digitalizált fényképek egy részét Felden Albert bonyhádi fényképész 1939 és 1941 között, elsősorban a Völgységben élő németekről készített felvételei alkotják. A következő nagyobb egység Bonyhád 20. századi történetéből villant fel epizódokat, számos közülük szintén a németek történeti és néprajzi dokumentumaiként is hasznosíthatóak. A Perczel Béla által alapított Magyar Zománcmű és Fémárugyár 50-es, 60-as évekbeli fontosabb eseményeit, személyiségeit, eredményeit több száz képen követhetjük nyomon. A bukovinai székelyek körében végzett gyűjtéseknek köszönhetően a 19-20. század fordulójától már rendelkezünk dokumentumokkal az egykori magyar falvak életéről, ünnepeiről, mindennapjairól, a vándorlásukról.

Az itt megjelent fényképekről a gyűjtés alkalmával minden adatot feljegyeztünk, amit az átadó közölt, tudni vélt. Arra kérjük Önöket, amennyiben újabb információval rendelkeznek egy-egy képről, írják meg nekünk, hogy kiegészíthessük, bővíthessük az emlékeket. Továbbá szívesen fogadjuk digitalizált fényképeiket is, amennyiben hozzájárulnak, hogy bekerüljenek Múzeumunk leltárába, és esetleg ilyen módon közkinccsé tegyük azokat.

Reméljük, hogy nagyszerű felfedezésekben, megható pillanatokban is része lesz Fotótárunk nézegetése közben. Hasznos időtöltést, kellemes szórakozást kívánunk!